De Rozenroute

De basis van onze visie op Winschoten200 wordt gevormd door de elementen Roos (symbool van schoonheid) en de krul van Fibonacci die heeft geleid tot de gulden snede: (de juiste verhouding voor perfectie en esthetiek).

De verbijsterende conclusie is dat de Roos niet alleen symbool staat voor Winschoten, maar dat Winschoten zélf een roos is.

En dat maakt dat ons logo de Roos én Winschoten zelf tegelijkertijd is!

De Rozenroute laat de geschiedenis en toekomst van Winschoten zien in teksten over- en van bekende en onbekende Winschoter locaties: verhalen over 200 jaar Winschoten en onze toekomst.

De Route wordt als volgt gepresenteerd:

de wandelaar -dwalend door het centrum van Winschoten- wordt op basis van zijn/haar locatie in korte verhalen geattendeerd op een wetenswaardigheid waar hij/zij zich op dat moment bevindt.

Het is een klassieke wandelroute van 1-1,5 uur die voert langs kenmerkende Winschoter plekken en verhalen. We hebben de 2025-wandelroute zodanig uitgestippeld dat de twee gespiegelde krullijnen van Fibonacci de basis zijn waarlangs de meest markante verhalen in beeld komen. Uitgangspunt is het Fibonacci-getal 21 dat- vermenigvuldigd met 2 ( twee Fibonacci-krullen)- 42 locaties en dus 42 verhalen geeft. De routes zijn door Stichting Oud Winschoten uitgezet en voorzien van 42 verhalen van 200 woorden!

Een prachtige route, met veel wetenswaardigheden, details en verrassende ontmoetingen onderweg!

Langs en als onderdeel van de beide routes wordt de ‘Roos’ als herkenningspunt op verschillende punten aangebracht/verwerkt (straatmarkeringen, hanging baskets, klimrozen aan muren, muurschilderingen, afbeeldingen op etalageruiten, etc.)

De Rozenroute zal vanaf eind maart 2025 beschikbaar zijn

De Rozenpodwalk

In ontwikkeling